Je kent het wel. Je wilt gaan grasduinen op LinkedIn maar je hebt er geen behoefte aan dat anderen zien dat je hun profiel hebt gekeken. Met deze Lifehack kun je anoniem rondneuzen op LinkedIn!

Allereerst: waarom zou je anoniem willen blijven? Daar kun je verschillende redenen voor hebben. Je bent benieuwd naar iemand werkgeschiedenis, je zoekt een andere baan, je krijgt een sollicitatie en je wilt naar de aanbevelingen kijken enzovoorts. Redenen genoeg.

Niet inloggen

Het lijkt een inkopper, maar als je niet bent ingelogd dan kun je ook “onzichtbaar” rondsnuffelen op LinkedIn. Dit heeft één groot nadeel: je ziet niet alles. Veel profielen zijn alleen zichtbaar voor LinkedIn leden en dan moet je dus ingelogd zijn. Of je krijgt maar een deel van het profiel te zien waarbij vaak ook de volledige naam afgeschermd is.

Ingelogd zijn en toch anoniem rondneuzen op LinkedIn

Als je bent ingelogd dan ga je naar de instellingen van LinkedIn. Vervolgens kies je voor de optie “Zichtbaarheid”. Daar kun je vervolgens de opties voor het bekijken van profielen selecteren. Bij deze optie kun je instellen hoe anderen je zien als je hun profiel hebt gekeken. Je kunt kiezen voor een volledige naam, een omschrijving of anoniem.

Let wel op het nadeel van deze Lifehack. Als je je in deze modus bevindt dan kun je ook niet meer zien wie jouw profiel hebben gekeken. Dus jij kunt met deze Lifehack anoniem rondneuzen op LinkedIn, maar een ander kan dat bij jou op dat moment ook. Vergeet daarom niet om de instellingen weer terug te zetten.

Premium account

Natuurlijk kun je het bovenstaande ook omzeilen als je een premium account neemt bij LinkedIn. In dat geval kun je er voor kiezen om anoniem rond te neuzen en zelf gewoon zichtbaar te zijn. Maar met een premium account kijk je vast niet naar deze Lifehack.

Door John

Geef een reactie

Geoptimaliseerd door Optimole