Facebook Bedrijfspagina

Op het Social Media Platform Facebook heb je de mogelijkheid om een bedrijfspagina aan te maken. Op deze pagina laat je je product of merk stralen! Andere Facebookgebruikers kunnen je Facebookpagina een welbekende like geven.

Als een Facebookgebruiker je bedrijfspagina een like geeft dan kan deze gebruiker een melding krijgen als je een nieuw bericht plaatst. Ook komen je berichten op de tijdlijn van de gebruiker te staan.

Je kunt je bedrijfspagina natuurlijk gebruiken om (nieuwe) producten te promoten en awareness te creëren. Ook biedt een bedrijfspagina je de mogelijkheid om contact met je klanten te (onder-)houden en bijvoorbeeld klantenservice te bieden. Dat noemen we dan webcare.

Facebook bedrijfspagina aanmaken

Een bedrijfspagina aanmaken op het Facebook-platform kan via deze link: https://www.facebook.com/pages/creation

Geef aan dat het een bedrijf of een merk is en kies een naam voor je bedrijfspagina. Het meest logisch is natuurlijk de naam van je bedrijf maar natuurlijk ben je daar helemaal vrij in. Belangrijk om te weten is wel dat uitsluitend een vertegenwoordiger van het bedrijf de pagina mag aanmaken.

Naast je bedrijfsnaam moet je ook een gebruikersnaam kiezen. Het is goed om te weten dat je aan de hand van je gebruikersnaam gevonden kunt worden bij zoekopdrachten. Kies dus bewust. Tip: je kunt de URL (link) van je bedrijfspagina personaliseren.

Nadat je profielfoto’s hebt toegevoegd moet je je paginagegevens optimaliseren. Vergeet daarbij de pagina over je bedrijf niet: “Over ons”. Ervaring leert dat veel mensen daar als eerste gaan kijken en dan dus een goede indruk van je organisatie moeten krijgen.

Sta open voor berichten en verdien een badge

Het is raadzaam om open te staan voor berichten. Facebook werkt namelijk met badges en een daarvan is de badge waaruit blijkt dat je zeer ontvankelijk bent voor berichten. Deze badge kun je bemachtigen door op minstens 90% van de berichten te reageren en doordat binnen een kwartier te doen. Dat kan een uitdaging zijn maar zeg nu zelf, zo’n badge geeft natuurlijk wel vertrouwen voor je volgers!

Om klanten aan te zetten tot een bepaalde actie kun je kiezen om “call to action” buttons toe te voegen, zoals “stuur een bericht”, “registreren” en “nu bellen”.

De volgende stap is om tabbladen toe te voegen. Tabbladen zie je terug onder de profielfoto aan de linkerzijde. Er staan een aantal standaard tabbladen en je kunt tabbladen toevoegen die er voor je bedrijf toe doen, zoals een vacaturepagina.

Content

Het bovenstaande is natuurlijk nog maar het begin! Je Facebook Bedrijfspagina valt of staat met (waardevolle) content. Als je geen berichten plaatst zien potentiële volgers het nut er niet van om je te gaan volgen. Bedenk wel dat kwaliteit meer gewaardeerd wordt dan kwantiteit.

Als je eenmaal op gang bent dan kun je ook kijken of Facebook Adds iets voor je zijn. Hier zal ik later in een afzonderlijke blog op terug komen.

Veel succes en plezier met je Facebook Bedrijfspagina!

Door John

Geef een reactie

Geoptimaliseerd door Optimole