Content is de inhoud van een Social Media bericht. Marketing is alles wat een bedrijf doet om waarde te leveren voor klanten. Alle soorten marketing waarbij content wordt gemaakt en gebruikt kan worden uitgelegd als contentmarketing.

Met contentmarketing zorg je er voor dat je je merkt opbouwt en uitdraagt. Het zorgt voor branding. Daarnaast creëer je met content awareness, ofwel bewustzijn. Je merk wordt gezien en blijft opvallen. Je merk wordt interessant. Dit leidt uiteindelijk tot een conversie: een sale! Is een sale dan het doel van contentmarketing? Zeker niet! Contentmarketing is het geven van informatie en adviezen aan geïnteresseerden. De sale komt vanzelf wel als er genoeg vertrouwen is opgebouwd.

De content die het meest effectief is hangt samen met het Social Media platform. Als je een winkel hebt met zelfgemaakte meubels dan zal je content bestaan uit foto’s van je zelfgemaakte meubels op Pinterest of Instagram. Een zakelijke dienstverlener heeft content in de vorm van tekst en zal zijn verhaal willen doen op LinkedIn. Een telecomaanbieder zal zich graag willen laten zien op Twitter en de buurvrouw die haar zelfgemaakte taarten aan de man wil brengen zal haar content delen op Facebook.

Door het juiste platform te kiezen zorg je er voor dat je interactie krijgt met je content. Als meubelbedrijf kun je natuurlijk je content op LinkedIn delen en interactie krijgen. Maar de zakelijk dienstverlener zal met content op Pinterest geen interactie hoeven te verwachten.

Wat met contentmarketing heel belangrijk is om te beseffen is dat niet de zender de bepalende partij is. Dat is de ontvanger. De ontvanger bepaald of content interessant is. Het is ontzettend belangrijk om te weten waar je doelgroep te vinden is en wat je doelgroep interessant vindt.

In dit artikel heb ik kort uitgelegd wat contentmarketing is. Ik heb eerder genoemd dat deze blog ook aandacht zal besteden aan Lean en Agile Srum. Wist je dat je Scrum ook kunt gebruiken bij contentmarketing? Ik kom hier in een latere blog graag op terug.

Door John

Geef een reactie

Geoptimaliseerd door Optimole