Voor alles is een eerste keer, zo ook bij mijn allereerste blog. De kop gaat er dus met deze blog vanaf.

Ik heb voorheen meerdere websites gebouwd voor eigen gebruik. Dat begon met het bouwen van een website die helemaal zelf in HTML geschreven was. Steeds maar “priegelen” om te kijken wat een bepaalde wijziging voor een effect had. Aangezien ik nog uit het MS-DOS tijdperk stam is sloot dat mooi aan omdat ook in MS-DOS alles nog handmatig moest, in tegenstelling tot het klikwerk van tegenwoordig.

Daarna ben ik betrokken geweest bij het onderhoud van een internetforum en heb ik mee mogen helpen om daar allerlei verbeteringen in aan te brengen. Dit was een stukje phpBB software en aangezien dit open source is, was dit ook weer erg leuk om mee te stoeien. Het internetforum is inmiddels uitgegroeid tot een forum met meer dan 10.000 leden.

Dat is niet alles op websitegebied. Een van mijn hobby’s is wielerfotografie. Dit staat echter op een ultra laag pitje maar tot voor kort had ik een website waarop ik alle foto’s plaatste, een database van meer dan 25.000 afbeeldingen en allemaal zelf gemaakt. Omdat ik meer wil dan alleen een website met foto’s heb ik besloten om het roer om te gooien.

En zo ben ik nu bezig met het tikken van deze blog. Schrijven vind ik erg leuk en dat sluit goed aan met bloggen. Het worden blogs die breed georiënteerd zijn. Een leuke humoristische kwinkslag vind ik wel leuk om er in te verwerken.

Wat goed dat je al tot hier bent gekomen! Ik wens je veel leesplezier toe en ik hoop natuurlijk ook dat ik je op weg kan helpen met handige tips, die uiteen kunnen lopen van Social Media tips, continu verbeteren en leren tot handige websitetips. Zo, de kop is eraf! Laat je verrassen en doe er je voordeel mee!

Door John

Geoptimaliseerd door Optimole