Ontbijt

Soms vallen geluk, toeval en een perfecte timing gewoon goed samen. Eind 2019 hadden we mooie plannen ter ere van ons 12,5 jarig huwelijk dat we eind maart 2020 zouden kunnen vieren. Een rondwarend virus was het hier niet mee eens en dus werden de plannen vooruitgeschoven. Een half jaar later zou toch wel kunnen? Helaas.

Volgende poging: de 14-jarige huwelijksdag. Gepland – in de vorm van een verlofaanvraag – werd er wel, maar geboekt nog niet.

Zoektocht
Tot zo’n vijf weken voor de bewuste datum het internet werd afgestruind. Boekingspagina’s, hotelsites, AirBnB en alles waar maar slaapplaatsen waren te vinden kwam voorbij voor een lang weekend weg met z’n twee. Echt avondvullende programma’s maar heel leuk om te doen en we kwamen helemaal in de sfeer. We waren echt super kritisch! Te duur, te klein, niet speciaal genoeg, hier ziet onze badkamer er nog beter uit, te weinig natuur, verzin het maar. Tuurlijk, het blijft een persoonlijke smaak maar we wilden het wel laten aansluiten aan onze wensen en laten afvallen wat we zeker níet wilden.

Ineens vonden we een site waar hotelkamers werden geveild. Het idee is simpel: het hotel biedt kamers aan waarop je kunt bieden. De hoogste bieder wint en maakt het veilingbedrag en de veilingkosten over en kan gaan boeken.

Trucs
Een paar makkelijke trucs om er voor te zorgen dat je winkans groter is en dat je niet teveel betaalt is om van te voren eens naar het aanbod te kijken. Kijk rechtstreeks bij het hotel en kijk wat de overnachtingsprijzen zijn. Zo krijg je een idee van wat je maximale biedingsbedrag is. Ga vervolgens op een rustig tijdstip naar de site, bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd van het Nederlands Elftal, een spannende Formule 1 race etc. En biedt niet te vroeg! Soms is de truc om een paar euro boven de laatste bieding te gaan zitten en luttele seconden voor het eind je bod uit te brengen.

Na een paar missers was het dan toch raak! Een bon van een grotere hotelketen voor nog geen twee tientjes! Nadeel: boeken kan vanaf 4 weken voor de datum maar dat moest toch goed komen? Er werden al wat hotels bekeken en zowaar naderde de datum dat er geboekt kon gaan worden.

Bijna was het moment dat we konden boeken er. We besloten dat in de ochtend te gaan doen. Met een wat onrustig gevoel naar bed en om even voor twaalf toch weer opgestaan om niet naast het net te vissen. Om klokslag twaalf uur naar de website gegaan. Er verschenen een dertigtal hotels. Weer die selectie: natuur, midden van het land, een bad zou leuk zijn etc.

Bingo: meerdere hotels in Apeldoorn. We bekeken de hotels via Google en maakten een keuze. Een muisklik naar het hotel en… volgeboekt! Dat viel tegen. Bij het verversen van de de site vielen ineens een heel deel van de hotels weg, allemaal vol inmiddels. Er waren meerderen die de slaap niet konden vatten.

Weert of Leende
Er bleven twee hotels open: eentje in Weert en eentje in Leende. Dat was wel erg dichtbij huis maar goed, vlug in Leende boeken en daarna maar kijken waar we uitkomen.

Eenmaal geboekt eens gaan kijken waar we nu terecht gingen komen. Een schitterend hotel tussen de snelweg en een bosgebied in met zowaar een groot bad!

Het weekend naderde en uiteindelijk hebben we een schitterend weekend beleefd op een kamer die onze verwachtingen compleet heeft overtroffen. Ook het ontbijt was voortreffelijk! Echt een aanradertje.

Enkele weken later bleek dat de veilingsite zich in staat van faillissement bevond. Het was dus maar goed dat wij deze gewonnen bon in elk geval hadden kunnen verzilveren en een schitterend weekend hebben gehad.

Drie keer het weekend weg vooruitgeschoven, het derde hotel was een super mooi hotel en drie weken na ons weekend weg bleek dat de bonnen door het faillissement van de veilingsite niet meer ingewisseld konden worden: geluk, toeval of een perfecte timing?

Door John

Geoptimaliseerd door Optimole