Visuele ondersteuning bij je Social Media berichten is belangrijk. Een tekst is ook maar een tekst en afbeeldingen maken het bekijken een stuk aantrekkelijker. Om eenvoudige graphics te maken voor je site of platform kun je Canva gebruiken.

Afbeeldingen

Wil je een echte professioneel ogende afbeelding, schakel dan vooral een vormgever in. Het kost wel wat, maar dan mag je er vanuit gaan dan je er ook een kwalitatief hoogstandje voor terug krijgt. Daarmee kun je ook gelijk me merk in de markt zetten en uniek maken.

Eenvoudige merkgraphic, gemaakt via Canva

Wil je niet direct heel groots uitpakken dan zijn er wel alternatieven te vinden, zoals Canva. Op Canva kun je namelijk zelf simpele graphics ontwerpen. Het platform biedt allerlei vormen, maten en lettertypes. Het is een superhandige tool en ook de gebruiksvriendelijkheid laat weinig te wensen over.

Bij Canva kun je je gemaakte afbeeldingen downloaden. Dat kan gratis (beperkt formaat) of met een abonnement. Bij een abonnement komen er ook een aantal premium opties vrij.

Heb je iets ontworpen dat je in een groter formaat wilt, maar het is slechts eenmalig waardoor je er geen abonnement voor wilt afsluiten? Ook dat is bij Canva geen probleem! Je kunt voor een klein bedrag (bedrag op 19 juni 2002: 1 euro!) eenmalig een download bestellen. Zo kun je makkelijk eenvoudige graphics op je site of platform plaatsen.

Eenvoudige graphics voor je site via andere tools

Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden om iets moois te maken voor op je website of platform. Gebruik je zelf een andere manier of heb je tips, ik ben er erg benieuwd naar! Laat het weten via de reactie mogelijkheid.

Door John

Geef een reactie

Geoptimaliseerd door Optimole