Employee Journee

Een term die veelal in marketingstrategieën tot uiting komt is Customer Journey. Natuurlijk is de klantbeleving ontzettend belangrijk voor organisaties maar het begint al een stapje eerder. Voordat er sprake is van een goede klantbeleving moeten de juiste poppetjes op de juiste plek zitten. Dat doe je door te zorgen voor een optimale Employee Journey.

Happy employees = happy customers = more business value

De Employee Journey wordt minder vaak genoemd dan de Custormer Journey maar is eens te belangrijker. Medewerkers kiezen voor een organisatie die aansluit bij hun eigen identiteit, doelen, wensen en behoeften. Om te overleven als organisatie is aandacht voor de optimale Employee Journey essentieel. Daarmee kiezen de juiste talenten voor jouw organisatie, dragen medewerkers gepassioneerd bij aan succes en zijn en blijven oud-medewerkers ambassadeur.

‘Zet je medewerkers op nummer één, twee en drie. Dan pas de klant. Het zijn jouw medewerkers die de klant op één zetten.’

Aandacht voor een goede Employee Journey levert je veel op als organisatie. Enthousiaste medewerkers, minder verloop en minder verzuim, om maar een paar voorbeelden te noemen. Enthousiaste medewerkers zijn goede ambassadeurs, zoals ik in een eerdere blog al benoemde. Goede ambassadeurs zorgen voor mond-op-mond reclame en die is helemaal gratis. Dat zorgt weer voor nieuwe enthousiaste medewerkers en zo blijft de cirkel rond.

Dat is niet het enige! Klanten merken tijdens klantcontacten het enthousiasme van medewerkers – bewust of onbewust – op. Doordat je medewerkers positief zijn en die positiviteit uitstralen, neemt de klant dit over. En daar is weer de gratis mond-op-mond reclame richting prospects.

Het zijn je medewerkers die de klant op één zetten en zorgen voor een optimale Custormer Journey.

Ben je getriggerd? Dan wil ik graag het boek van Sasha Becker van uitgever Proof Publishers van harte aanbevelen. Dit 232 pagina’s tellende boek draagt als ISBN 9789491757693.

Door John

Geef een reactie

Geoptimaliseerd door Optimole