Wanneer zou je Social Media het beste kunnen inzetten als je kijkt naar de tijd? Met andere woorden, wat is het beste moment om Social Media in te zetten? Laat ik duidelijk zijn: er zijn weliswaar wat handigheidjes maar uiteindelijk blijft het een kwestie van uitproberen. Ik licht dit graag toe.

Zoals ik in de blog waar Social Media wordt uitgelegd al aangaf, werken de Sociale Media platformen met algoritmes. Deze algoritmes kijken naar het gedrag naar aanleiding van je post op het platform. In dit geval kijken de algoritmes niet naar wat jij leuk vindt. Ze kijken juist naar wat een ander met jouw bericht doet.

Op LinkedIn zijn de eerste drie uur van je bericht cruciaal. Wordt je bericht binnen dat tijdsbestek leuk gevonden of gedeeld, dan gaat LinkedIn er vanuit dat het waardevolle content is. LinkedIn zal deze content vaker en hoger verschijnen in de tijdlijn van anderen. Heb je na drie uur geen interacties, dan gaat LinkedIn er vanuit dat je content niet in de smaak valt. Het bericht zal langzaam uit het oog verdwijnen.

Met dat in het achterhoofd kun je dus een geschikt tijdstip bepalen wanneer je je bericht kunt posten. Meestal is om twee uur in de nacht dan ook geen geschikt moment; de kans dat je interactie krijgt op je bericht is erg klein. Ben je voor niks tot midden in de nacht opgebleven.

Richtlijn is dat LinkedIn content het meeste effect heeft op doordeweekse dagen vroeg in de ochtend of vlak voor etenstijd. Je zult dit moeten ervaren en moeten uitproberen om te kijken wanneer content jouw netwerk het beste bereikt en wat voor jou het beste moment is om Social Media in te zetten.

Elk platform heeft zo zijn eigen kenmerken en zijn eigen toon. Ik zal hier in toekomstige blogs dieper op in gaan.

Door John

Geef een reactie

Geoptimaliseerd door Optimole