App-tip van vandaag: If This Then That, afgekort tot IFTTT, is een app waarmee je heel eenvoudig kunt programmeren. De app is beschikbaar voor Android en iOs maar er is ook een website.

Hiermee kun je superhandig programmeren en het mooie is, een kind dan de was doen! Nu zijn kinderen over het algemeen erg handig met technologie maar met deze app of dit programma doe je daar echt niet voor onder. De mogelijkheden zijn legio!

IFTTT werkt met meer dan 500 apps samen, zoals diverse Social Media kanalen maar denk ook aan een Philips Hue en Google Home. Laat IFTTT je agenda beheren en je laten weten hoe laat je ook alweer een afspraak had. En natuurlijk zorg je ervoor dat je verlichting alvast aan gaat als je bijna thuis bent. Natuurlijk kun je dat ook op andere manieren instellen maar waarom zou je dat via allemaal verschillende apps doen terwijl het gewoon centraal kan?

Niet geheel onbelangrijk bij een app-tip: de app van FTTT is helemaal gratis te downloaden!

Naast webapplicaties zijn er ook fysieke apparaten die IFTTT kunnen aansturen. Belkin heeft een schakelaar die via WIFI en de router aan het internet zijn te verbinden. Ook heeft Belkin een schakelaar waarmee bijvoorbeeld stroomverbruik en gebruiksduur gemeten kan worden en dit beschikbaar stelt als trigger. Verder is er een weerstation van Netatmo dat als trigger gebruikt kan worden. De Hue-lampen van Philips zijn aan te sturen als actie in een recept.

Door John

Geoptimaliseerd door Optimole