Marketing via Social Media komt steeds meer voor. Dat is ook logisch met de steeds verder gaande digitalisering en de groei van de Social Media Platforms.

Waar draait marketing via Social Media om?

In zakelijk opzicht gaat deze vorm van marketing over leads. Een organisatie zal bepaalde doelen stellen. Dit zal ook tot andere vormen van conversie leiden via Social Media ten opzichte van de traditionele vormen van marketing. Het draait natuurlijk om de content. Social Media Marketing en contentmarketing zijn twee verschillende onderdelen. Daar waar Social Media Marketing zich bezig houdt met het soort platform, is contentmarketing gericht op de inhoud.

Relaties

Door met de juiste content op het juiste platform een gewenste boodschap te uiten, wordt betrokkenheid (engagement) gecreëerd. Dit alles met als doel om een relatie op te bouwen met de potentiële consument. Maar ook met het platform. Als er een juiste balans wordt gevonden dan ontstaat er vertrouwen in het kanaal en in de uitgedragen boodschap. De kans dat uit deze betrokkenheid leads volgen is groot. Dit betrokkenheidsproces vindt (in dit geval) online plaats.

Betrokkenheidsmarketing draait dus om het steeds weer betrekken van de volgers op het Social Media kanaal. De content moet daarbij aan sluiten bij de organisatie, het product en de volgers (community).

Met Social Media Marketing creëer je Likeability
Creëer Likeability

Voordelen van marketing via Social Media

Als je Social Media goed toepast dan heeft dat een aantal voordelen, zoals:

  • Via een digitale manier kunnen klanten worden geholpen en natuurlijk kunnen er op deze manier sales plaatsvinden;
  • De kosten zijn relatief laag en het bereik is groot;
  • Social Media platformen kunnen worden ingezet voor marktonderzoek;
  • Het uitbreiden van doelgroepen is makkelijk, onder meer omdat je heel gericht kunt adverteren;
  • Social Media kanalen leiden tot (veel) meer bezoeken van websites en online omgevingen;
  • Door actief te zijn op Social Media laat je transparantie zien. Dit komt de Social Business ten goede;

Een laatste voordeel dat ik graag apart benoem is dat je bij de juiste toepassing een trouwe groep volgers, fans, influencers en ambassadeurs bereikt.

Interesse

Vergeet niet dat het belangrijk is om de content zoveel mogelijk af te stemmen op de interesses van de (mogelijke) klant of community. Door goede content op de juiste kanalen te gebruiken zorg je voor betrokkenheid. Deze betrokkenheid moet je natuurlijk vast blijven houden. Zoek dus de juiste balans tussen kanalen, content en aanhang/volgers.

Met deze goede balans zorg je voor een goede start van de klantreis. Door een goede mix begeleid je de klant tijdens zijn hele klantreis; van vertrek tot aankomst en weer opnieuw.

Het starten van marketing via Social Media kan lastig zijn, maar als je eenmaal bezig bent en het aandacht blijft geven, dan gaat het uiteindelijk vanzelf. En het is nog leuk ook!

Door John

Geef een reactie

Geoptimaliseerd door Optimole