Social MediaOpleiding Social Media

Social Media is niet meer weg te denken uit ons leven. Dagelijks maken we er gebruik van en met die wetenschap kunnen bedrijven hier slim gebruik van maken. Social Media is een verzameling voor alle online platformen waar gebruikers zorgen voor de inhoud. Interactie, deling en binding zijn het doel van Social Media.

Het gedeelte “Social” in Social Media komt af van de term sociologie. Social staat voor samen en logos voor kennis. Samen kennis (delen) dus. De connectie tussen mensen is daarbij essentieel. Via Social Media is eenvoudig de dialoog te voeren en kunnen mensen eenvoudig op elkaar reageren.

Voorbeelden van Social Media kanalen zijn Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest en Instagram. Laten we daarbij zeker niet voorbij gaan aan de opmars van TikTok. Snapchat en YouTube worden ook veel gebruikt.

Social Media werkt in de basis met een algoritme. Eenvoudig uitgelegd is dit een zelflerend systeem dat zich aanpast aan jouw gedrag op social media. Likes, shares en posts, alles wordt bijgehouden en afhankelijk van de inhoud krijg je andere content te zien. Het is dus goed mogelijk dat je iets heel anders te zien krijgt dan je partner, kinderen of buren.

Zoals je al zag zijn er veel verschillende Social Media kanalen. Elk kanaal of elk platform heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Als je deze kenmerken weet dan kun je als bedrijf zijnde handig gebruik hiervan maken door het kanaal te kiezen dat het dichtste bij je bedrijf ligt. Bijvoorbeeld door de doelgroep of het type gebruikers.

Als gebruiker kun je Social Media gebruiken als personal branding. Je kunt jezelf profileren en laten zien wat je in je hebt.

Ondanks het bovenstaande kun je de term Social Media breed interpreteren. Ik ben benieuwd wat jouw omschrijving voor Social Media is. Laat het me gerust weten via de reacties!

Door John

Geef een reactie

Geoptimaliseerd door Optimole