Een populair Social Media kanaal is Twitter. Twitter is in 2006 opgericht en was eigenlijk eerst een onderzoeksproject. Twittergebruikers kunnen korte berichtjes van maximaal 280 tekens publiceren. Men kan ook op elkaar reageren en elkaar volgen. Een bericht op Twitter heet een Tweet. In deze blog vind je een aantal Twitter Tips terug.

Tip 1: Persoonlijk maken van je Twitterprofiel

Gebruikers van Twitter kunnen andere gebruikers volgen. Het is belangrijk om te weten dat gebruikers niet graag een “ei” (het standaard icoon van Twitter) en een leeg profiel volgen. Als je je eigen naam gebruikt dan maakt dat het contact persoonlijker, maar vaak doet een profielfoto nog veel meer. Mensen weten dan wie je bent.

Tip 2: Biografie

In je Twitter account kun je een biografie schrijven. Dat is een kort stukje tekst waarin je iets over jezelf laat weten. Vaak zie je ook steekwoorden terug. Gebruik deze optie! Dit maakt je profiel persoonlijker en mensen weten of jij voor hun het waard bent om te volgen. Met andere woorden: laat je doelgroep weten dat ze je doelgroep zijn.

Tip 3: Plaats content

Een open deur misschien en toch komt het vaak voor dat je lege Twitter profielen tegen komt. Of een Twitter profiel met oude berichten. Daaruit is af te leiden dat het account niet gebruikt wordt, of in elk geval dat het niet de moeite waard is om het account te gaan volgen. Laat dus blijken dat het de moeite is om je te volgen.

Tip 4: Reageer op content

Het vierde punt uit deze Twitter tips is misschien een open deur, maar reageer op content van een ander. Volg een ander. De ander komt kijken wie degene is die heeft gereageerd of die is gaan volgen. De kans dat je wordt terug gevolgd is groot. Draai dit maar eens om: wat zou jij doen als iemand op je berichten reageert? En wat zou jij doen als iemand je gaat volgen? Je nieuwsgierigheid is dan in elk geval gewekt en je gaat een kijkje nemen.

Tip 5: Voeg berichten aan je favorietenlijst toe

Berichten van Twitter verschijnen in de vorm van een tijdlijn. Als je iemand volgt dan krijg je die berichten in je tijdlijn te zien. Hoe meer accounts je volgt, hoe meer berichten je krijgt te zien. Het is dan heel eenvoudig om het overzicht kwijt te raken. De oplossing is om berichten aan je favorieten toe te voegen zodat je ze later nog eens kunt teruglezen op je gemak. Of je maakt lijsten van gebruikers waarvan je de content interessant vindt.

Tip 6: Relaties opbouwen

Wat op Twitter zeker niet werkt is het continu promoten van je producten of diensten. Dat is iets dat moet groeien. Belangrijk is dat je dicht bij jezelf blijft. Laat de berichten bij je persoonlijkheid aansluiten. Ben dus je eigen merk. Geef anderen tips en volg hun. Geven = (uiteindelijk) nemen.

#Tip7: Hashtags #

Gebruik hashtags om specifieke onderwerpen aan te geven. Zo zijn je berichten sneller terug te vinden voor iemand die in dat onderwerp geïnteresseerd is. Het maximale aantal “hashtags” is 3-5. Als je er meer gebruikt haken mensen af.

Tip 8: Gebruik de retweet knop

Is iemand lovend over jou, over je product of dienst en wordt dit op Twitter ge-uit? Retweet dit dan! Anderen zien dit ook en dat geeft vertrouwen.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze Twitter tips en als je er iets aan hebt, deel dit bericht dan vooral op Twitter.

Door John

Geef een reactie

Geoptimaliseerd door Optimole