Afgelopen week heb ik stil gestaan bij de basis van Social Media, Agile Scrum en Lean. Bij al deze onderwerpen is een bepaalde mate van medewerkersbetrokkenheid belangrijk. Iedereen binnen de organisatie moet immers “mee” zijn. Vandaag besteed ik aandacht aan de Week van de Werkstress die gehouden wordt van 15 tot en met 19 november 2021. Tijdens deze week wordt er bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan de bestrijding van werkstress.

Stress op de werkvloer is de grootste reden van verzuim. Het is belangrijk om werknemers en werkgevers bewust maken over hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om serieus werk te maken van mentale veerkracht. Pak dit samen goed aan om bijvoorbeeld een burn-out te voorkomen. Dit komt de werkvreugde ten goede.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de werkstress te verlagen.

  • Stoelmassage. Ik noem deze optie als eerste omdat mijn werkgever deze optie aanbiedt. Echt fantastisch om de mogelijkheid te hebben om te ontspannen op een drukke werkdag.
  • (Online) cursus voor een goede werk- en privébalans. Deze cursussen zijn online te vinden en er zijn werkgevers die een studieplatform bieden waar deze cursussen te vinden zijn. Misschien ook bij jouw werkgever! Zeker in deze tijd met veel thuiswerk heel belangrijk.

    Tip! Als je werkdag voorbij is, pak dan even de fiets of ga een blokje om gedurende de tijd die je normaal kwijt bent om te reizen van het werk naar huis.
  • Wandelen. Er zijn apps waarmee je een wandelchallenge kunt starten samen met je collega’s. Wie zet de meeste stappen? Ga de competitie aan, het komt het teamgevoel ook te goede. Win-win!
  • Energizers! Tijdens de opleidingen en trainingen die ik heb verzorgd was het regelmatig tijd voor even een energizer. Vaak in de vorm van een hersenkraker maar je kunt ook samen met je collega’s even bewegen. Wist je dat er ook workshops zijn zoals een lachworkshop of mindfullnes?

It is not stress that kills us, it is our reaction to it.

Hans Seyle

Tot slot: sta jij deze week stil bij wat je kunt doen in de week van de werkstress 2021?

Door John

Geef een reactie

Geoptimaliseerd door Optimole